DET HÄNDER I RÄTTVIK

Det händer i Rättvik!

Rättvik bjuder på ett stort antal evenemang under året.
Första veckan i juli varje år inbjuder Musik vid Siljan till en festivalvecka i Leksand, Mora och Rättvik.
Läs mer på: www.musikvidsiljan.se.

Rättviksdansen Folklore Festival
... normalt i juli. Dans/musikfest över alla gränser i Rättviksparken. På gator och torg. Svenska och utländska grupper. Scenprogram.
Kursprogram kan hämtas på turistbyrån i Rättvik eller beställas på webbplatsen Rättviksdansen samt på telefon 0248-305 67.

Classic Car Week
... infaller alltid på vecka 31. Nostalgi med gamla bilar. Arrangemanget som lockar mängder av besökare såväl med som utan bil.
Läs mer på: www.classiccarweek.com.

Rättviks marknad
... två gånger per år. Första helgen i maj och första helgen i oktober.
Med 1400 bokade stånd och 100 000-120 000 besökare per tillfälle är Rättviks marknad en av landets största och mest välbesökta.
Läs mer på: www.rattviksmarknad.nu.

Dalhalla
Det nedlagda kalkbrottet i Rättvik som numera är en internationell konsertarena. Dalhalla är under sommaren även öppen för besökare där möjlighet till information om Kalkbrottets historia lämnas av guider.
Läs mer på: www.dalhalla.se.

Rättviksparkens Fritidsområde
... ligger på promenadavstånd från centrum. En av landets mest kända folkparker, som kan erbjuda det mesta, både vad som gäller boende och aktiviteter.
Läs mer på: www.rattviksparken.fh.se.

Bingsjöstämman
Läs mer om Bingsjöstämman.

Folkmusikens hus
Läs mer om Folkmusikens hus.

Mer: Tisdagskul (program hela dagen på gator och torg under sommaren), Oreveckan (alltid vecka 28), Ångbåtens dag (vecka 31), Skapande byar, Konst Runt Siljan m.m.

För mer information om program, öppettider, biljettpriser mm se Siljan Turism, där du även kan läsa hela programmet: klicka på Kalendarium i menyn. Orsa Trafik AB