FRILUFTSLIV

Rättviks slalombacke
Med en underbar utsikt över Siljan och bara 1 km från centrum. Vi har 4 liftar och 6 nedfarter och är en mycket uppskattad familjeanläggning. Den längsta liften är över 1000 m och med en fallhöjd på 150 m. För snowboardåkaren erbjuder vi ett snowboardland och en halfpipe .
Våra snökanoner ger oss alltid ett bra underlag. Barnbacken och barnliften är en av Dalarnas mest populära. I anslutning till barnbacken finns pulka- och kälkbacke, där såväl gammal som ung har roligt. Anläggningens centrala plats är serveringsstugan vid parkeringen och barnbacken. Här kan du stanna till och fika eller bara komma in och värma dig. I byggnaden finns också vår skidshop där du kan hyra utrustning eller anmäla dig till skidskola. Härifrån utgår även flera längdskidspår. Öppet juni – augusti.
OBS! Rodelbanan är öppen för grupper (minst 15 personer) från maj till september.
Tfn: 0248 51 300 (dygnet runt).

Rättviks sommarrodelbana
Skandinaviens första parallella sommarrodelbana i slalombacken. Ett 725 m långt fartfyllt äventyr för hela familjen. Man kan välja att åka ensam eller i par. Du åker på en hjulburen rodel i en av de parallella banorna. Rodeln är försedd med broms, så att du själv kan bestämma farten. Barn under 7 år endast i vuxet sällskap! Öppet juni – augusti.
OBS! Rodelbanan är öppen för grupper (minst 15 personer) från maj till september
Tfn: 0248 517 50 eller 070 5532076.

Spår och leder Kommunen sjuder av ett aktivt föreningsliv som tillfredsställer de flesta intressen. Fina idrottsanläggningar, skid-, motions-, elljusspår, Siljansledens vandrings- och cykelled, uppmärkta fäbodstigar i vår underbara natur, som också lockar till bad, fiske och kanoting.